Októbertől elérhetővé vált rendelőnkben Keiser Functional Trainer, ami egy sűrített levegővel működő kábelrendszeres eszköz. Napjainkban világszerte már számos profi futballcsapat és nemzetközi válogatott sportoló használja ezt a gépet.

Végre egy megoldás az aszimmetriák objektív mérésére

Rengeteg aszimmetriát látunk mozgásvizsgálataink során. Régóta foglalkoztat minket, hogyan lehetne ezt számszerűsíteni, objektíven mérni. Szakirodalmak is leírják, hogy rengeteg oldalaszimmetria okoz sérülést, vagyis, ha 10-15%-on felüli eltérést észlelünk, nem kellene engedni visszatérni még a sportolót.

A Keiser Functional Trainer segít ezeknek az aszimmetriáknak az objektív mérésében.

Miért fontos az aszimmetriáinkkal foglalkozni?

Gondoljunk csak egy egyszerű törzsrotációs mozgásra. De hogy miért is olyan fontos ez? Járás, illetve sporttevékenység során, ha belegondolsz, létrejön a törzsrotáció. Ha ez az egyik irányba dominánsabb, túl fogod terhelni a törzstől távolabbi (boka, térd, csípő, csukló, könyök váll) ízületeidet az egyik oldalon, és előbb-utóbb megjelennek a panaszok, illetve megnő a sérülések kockázata.

A Keiser Functional Trainer hatalmas előnyei:

  1. Objektíven tudjuk mérni vele a teljesítményed változását. Mérhető, hogy mennyire sikerül megvalósítanunk a kitűzött célunkat.
  2. A tréningedet teljesen rád tudjuk szabni, ugyanis tesztelés során kitudja nekünk számolni a gép milyen ellenállással kellene terhelnünk téged, hogy elérjük a kitűzött célt.
  3. Tetszőleges sebességen és szögben végezhetünk vele mozgásokat, ezáltal a saját sportod mozgásanyagához adaptált feladatokat tudunk neked adni.
  4. Ha nem a sport a cél, tartáskorrekciós célból is kiválóan alkalmazható.
  5. Stabilizációban és egyensúlyfejlesztésben is tud segíteni.
  6. Szuperül alkalmazható prevenciós és rehabilitációs szempontból.
  7. Fejleszti a gyorsaságot és a gyorsulási erőkifejtést, ami más súllyal végzett gyakorlat során nem oldható meg.
  8. Az ízületi és kötőszöveti sokkhatás nulla. A mozgások során sűrített levegő adja az ellenállást, melynek előnye szemben az edzőtermi tárcsasúlyos gépekkel, hogy az adott mozdulat során teljes mozgáspályán azonos ellenállást adagol, szemben egy konditermi géppel, ahol a mozgás indításakor, illetve a véghelyzetben egy hatalmas erőbehatás éri az ízületeket ezáltal megnövelve a sérülések kockázatát. 
  9. Ellenállás módosítására akár 10 dekagrammonként is lehetőség van.

Ne feledd minél harmonikusabban működik a mozgásszervrendszered, annál kisebb a sérülések előfordulásának a kockázata!

Ha szeretnéd kipróbálni az eszközt és felderíteni az esetleges aszimmetriáidat, foglalj hozzánk időpontot